Baile*

By Jet, 12 June, 2018

In de overhitte, inmiddels zuurstof arme maar zilte zweetlucht rijke sporthal zitten we met honderden opeen gepakt, verwachtingsvol de lenzen gericht op dáár waar onze oogappels straks de zaal binnen zullen komen…
De schelle overstuurde Pop Latino geselt onze trommelvliezen, maar we houden vol… Ja! Daar komen ze!!

De lenzen, even focussen, vinden allemaal hun doel, groene shirts, rood, blauw, en daar is geel!!! Een blonde in geel!! In opperste concentratie (puntje van de tong uit de mond) volg ik mn blonde huppel door de zaal, zo trots!
Kijk haar nou…
tot…
tot er een ándere blonde huppel in geel voorbij komt, en zwaait.
Naar mij zwaait?
Ik begin –zo mogelijk- nog heftiger te zweten…

Beschaamd pak ik over naar ‘de goeie’…
(had ik mn eigen kind toch minstens uit duizenden moeten herkennen!!!)

Naast me zit Becky te gnuiven ‘Listen to this, giechelt ze me toe, ‘I’ve been filming Anna until I realised she had the wrong shoes’

Samen grijnzen we de rest van de baile van oor tot oor.
Zelfs de herrie kan me niet meer deren…

 

* Elk schooljaar vieren we de komst van de eindeloze Spaanse zomervakantie met een eindfeest. Elke klas doet een dans, en afgesloten wordt met een gezamelijke oefening van de hele school tegelijk. Het behoeft vast geen uitleg dat niet iedereen even verheugd uitkijkt naar dit evenement.